Moderne frizure za žene u zrelim godinama

Moderne frizure za žene u zrelim godinama

Ako ste u potrazi za savršenom frizurom koja će da bude prikladna vašim godinama, razveselit će vas činjenica da ne morate mnogo da eksperimentišete kako biste pronašli vašu idealnu frizuru. Zrele godine donose nekoliko prednosti, a jedna od njih je da se trendovi frizura ne menjaju toliko dramatično kao u mlađim danima.

Postoji nekoliko univerzalnih pravila uz koja ne možete da pogrešite. Jedno od njih je da što više godina imate, vaša kosa bi trebala da bude kraća. Jedan od razloga je to što se kosa sa godinama stanjuje, gubi sjaj i može da bude suva i beživotna.

Duga kosa kod žena u zrelim godinama traži izuzetno mnogo nege, i teško je održavati.

Ako ste ipak odlučni u tome da zadržite dugu kosu, posvetite joj dovoljno pažnje kako bi ona izgledala zdrava i negovana.

Idealno, žene u zrelim godinama trebale bi da nose kratke, asimetrične frizure ili kosu ošišanu do dužine brade ili ramena. Asimetrične šiške su odličan izbor, jer prekrivaju izražene bore na čelu i mogu da vas podmlade. Ipak, ako imate izuzetno retku kosu, one nisu pravi izbor.

Ženama u zrelim godinama savršeno pristaju gotovo sve svetlije nijanse: plava, boja meda, boja bakra, svetlo braon, pa čak i naranđasta. Tamnije nijanse pojačati će sve nedostatke na vašem licu i zato biste trebali da ih izbegavate, a posebno ako ste svetlijeg tena.

Kratke dečačke frizure mogu da učine da izgledate mlađe, kao i poluduga, asimetrično ošišana kosa. Ako imate nešto dužu kosu, blago kovrđavu, frizura će da vam izvrsno pristaje, a uz to će da ublaži vaše crte lica. Ako praktikujete podignutu kosu,  poput pundže ili repa sa nešto više volumena trebali bi da budete opušteniji po pitanju pravljenja i održavanja frizure.

Donosimo vam nekoliko predloga frizura za žene u najboljim godinama:

Kratka kosa

Invalid Displayed Gallery

Poluduga kosa

Invalid Displayed Gallery

Duga kosa

Invalid Displayed Gallery

Tagovi:

Zdravo dame

Vaša ocjena članka:

0 / 5 (0 votes)

Drugi upravo čitaju: