Rešite zauvek probleme sa hemoroidima

Rešite zauvek probleme sa hemoroidima

Savremeni način života doneo je ljudima brojne zdravstvene probleme. Nepravilna ishrana, stres, dugotrajno sedenje ili stajanje samo su neki od uzroka nastajanja hemoroidalne bolesti. Sa ovim problemom suočava se gotovo polovina svetske populacije starije od trideset godina.

Šuljevi ili hemoroidi su prošireni krvni sudovi u rektalnom području. Mogu da budu unutrašnji (nalaze se u rektumu) ili vanjski (lokalizovani ispod sluzokože anusa). Postoje četiri stadijuma ove bolesti. U početnoj fazi prisutni su bol, svrab i peckanje u području anusa. Kasnije dolazi do krvarenja i prolapsa hemoroidalnih čvorova.

Pacijenti uglavnom se javljaju lekaru kada je bolest već u poodmakloj fazi. U zavisnosti od stadijuma u kojem se hemoroidalna bolest nalazi, primenjuje se odgovarajući postupak lečenja.

Metode lečenja hemoroidalne bolesti

Metode lečenja hemoroida se dele na hirurške i nehirurške. U početnoj fazi razvoja bolesti primenjuju se nehirurške metode lečenja putem sklerozantne terapije ili postavljanjem elastičnih ligatura. Simptomi ove bolesti u prvom stadijumu mogu da se ublaže regulisanjem ishrane i promenom načina života.

Hemoroidalna bolest od drugog do četvrtog stadijuma mora da se leči hirurškim putem. Do pre nekoliko godina klasični postupak operacije hemoroida pri kome su se uklanjali hemoroidalni čvorovi bio je jedini način hirurškog lečenja ove bolesti.

Kako se klasičnim postupkom ne uklanja uzrok nastanka problema, često je slučaj da se nakon određenog vremena hemoroidi ponovo pojave. Razvojem THD metode operacije hemoroida ovaj problem je rešen.

THD metoda trajno rešava probleme sa hemoroidima

Danas se u svetu problem sa hemoroidima najčešće rešava THD operativnom metodom. Ova metoda lečenja hemoroidalne bolesti kod nas je dostupna već nekoliko godina. Zahvaljujući ovoj metodi problem sa hemoroidima može da se trajno reši, jer se ovom metodom deluje na uzrok nastanka hemoroidalne bolesti.

THD metoda operacije hemoroida bazira se na podvezivanju arterija na ulasku u arterijsko – venske šantove, kroz koje krv dospeva u hemoroidalne vene.

Podvezivanjem arterija onemogućava se da krv dospe do hemoroidalnih čvorova. Oni se vremenom povlače i trajno nestaju.

Ova metoda je minimalno invazivna. Operacija hemoroida THD metodom se izvodi u lokalnoj anesteziji. Postoperativni period je jako kratak. Tri dana nakon operacije hemoroida THD metodom pacijent može da se vrati uobičajenim aktivnostima. THD metoda je daleko efikasnija u odnosu na klasičnu metodu operacije hemoroida.

Vaša ocjena članka:

0 / 5 (0 votes)

Drugi upravo čitaju: