Problemi sa potencijom? Rešite ih uz pomoć prirodnih afrodizijaka!

Problemi sa potencijom? Rešite ih uz pomoć prirodnih afrodizijaka!

Oduvek se muškarci susreću sa problemima vezanim za potenciju, ali srećom, oduvek postoje i biljke koje mogu da ih reše. Prirodni afrodizijaci, podizači polne moći i želje kod muškaraca, dobro su poznati i donosimo vam njihov popis:

Pročitajte više » Impotencija – uzroci, tretmani i lekovi | Prirodni afrodizijaci dostupni svima

Tribulus terrestris

Tribulus terrestris je jednogodišnja biljka iz porodice dvoliskovaca (Zygophillaceae). Prepoznatljiva je po izraženo žutim cvetovima, a raste u suvim delovima Amerike, Evrope i Azije.

Delovanje biljke temelji se na podsticanju hipofize da pojača sekreciju luteinizirajućeg hormona (tzv. LH) i daje signal spolnim žlezdama koje tada pojačano luče polne hormone. Takvim redosledom dešavanja kod muškaraca se pojačano luči endogen i testosteron što dovodi do povećanja libida i poboljšanja polne funkcije.

Sibirski ginseng

Sibirski ginseng tradicionalno se koristi u narodu za lečenje muške neplodnosti i poboljšanje zdravlja reproduktivnog sistema.  Sibirski ginseng vraća snagu, podstiče pamćenje i apetit, a samim tim dovodi i do boljeg zdravlja. Ginseng je biljka za koju je naučno dokazano da podstiče proizvodnju testosterona.

Damiana

Damiana blagotvorno deluje na hormonalni i nervni sistem i jača ga. Ova biljka se od davnina koristi kao afrodizijak i u cilju jačanja muškog seksualnog sistema i libida.

Saw Palmeto

Ova biljka se koristi kod genitalnih problema i problema sa urinarnim traktom, a jača i mišićnu strukturu. Bobice Saw Palmeta poznate su kao afrodizijak.

Ginko biloba

Ginko biloba je biljka poznata i kao živi fosil zbog svoje posebne izdržljivosti. Naime, to je jedna od najstarijh biljaka na Zemlji. Veruje se da Ginko isto tako daje seksualnu  izdržljivost muškom delu populacije s obzirom na to da ubrzava protok krvi, a tako i prokrvljenost polnih organa i osigurava mozgu dovoljnu količinu kiseonika. Pri korišćenju ove biljke, prvi znakovi poboljšanja primećuju se već nakon 24 do 30 dana primene, ali za trajne rezultate preporučuje se korišćenje od minimalno 3 meseca.

Muira puama

Južnoamerički Indijanci su Muiru puamu koristili kao afrodizijak i za poboljšanje potencije i seksualne želje. Njegovo delovanje se prvenstveno fokusira na područje karlice, opuštajući mišiće i pojačavajući osetljivost kože. Osećaj dodira postaje senzibilniji. Navedena biljka pri redovnoj primeni vraća psihičku ravnotežu i jača potenciju.

Tongkat Ali

Tongkat Ali rastu u prašumama Malezije i jugoistočne Azije. Stablo može da naraste do 12 metara visine. Koren mu se koristi kao tonik, u svrhu lečenja malarije, ali i kao afrodizijak. Ova biljka utiče na povećanje libida i na povećanje stvaranja testosterona, što je posebno važno za seksualnu funkciju. Tongkat Ali danas je dostupan u obliku kapsula i čajnih kesica.

Corynanthe Yohimbe

Corynanthe Yohimbe, visoko zimzeleno drvo poreklom iz Zapadne Afrike, posebno je korisno kao seksualni stimulans. Aktivni sastojak zove se yohimbine. Ova biljka deluje stimulirajuće na libido i podstiče erekciju. Takođe, neka su istraživanja pokazala delotvornost yohimbe kod seksualne disfunkcije i tako je ova biljka dospela na listu lekova koji mogu da se izdaju na recept.

Maca, Lepidium meyenii

Maca, Lepidium meyenii je biljka nalik na rotkvicu, od nje koristimo koren, koji sušimo i spremamo i možemo da ga koristimo nedelju dana. Podiže libido i ima posebno jako delovanje na seksualni nagon i povećava plodnost i uopšteno jača organizam.

Catuaba

Catuaba potiče iz Brazila, gde se koristi za jačanje centralnog nervnog sistema i veruje se da je afrodizijak i da nakon samo nekoliko dana dolazi do pojave erotskih snova što tada takođe dovodi do pojačane seksualne želje.

Glog

Glog poboljšava rad srca i perifernu cirkulaciju, a time i dotok krvi u genitalije što znači da pojačava seksualnu funkciju i snagu erekcije. Neka ispitivanja na muškarcima sa problemom erektilne disfunkcije pokazala su značajno poboljšanje erekcije.

Celer

Celer možemo da pronađemo u skoro svakoj kuhinji kao začin, a može da se konzumira i kao čaj ili grickalica ukoliko iskoristimo njegov koren. Celer se koristi  još od srednjeg veka za bolju potenciju kod muškaraca, a sadrži eterična ulja koja podižu polnu moć.

 

Većinu ovog bilja moguće je da pronađete u biljnim apotekama i prodavnicama zdrave hrane, ili preko online prodavnica na internetu.

Vaša ocjena članka:

0 / 5 (0 votes)

Drugi upravo čitaju: