Vaš pas ima buve? Imamo rešenje za to…

Vaš pas ima buve? Imamo rešenje za to…

Buve su mali paraziti koji žive u krznu psa. Vrlo su promiskuitetne i brzo se množe. Ako vaš pas ima buve onda vam treba sredstvo koje će sve da ih ukloni i koje će da deluje duže vreme tako da ukloni i nove buve koje će da se izlegu iz jajašca.

Ogrlica protiv buva

Ogrlica protiv buva u sebi sadrži insekticide, akaricide koji pomažu u suzbijanju buva i krpelja. One dobro deluju preventivno, ali iz našeg iskustva, ako pas već ima buve ogrlica nije dovoljna.

Prašak protiv buva

Prašak protiv buva koji možete da nabavite kod veterinara vrlo je delotvoran, ali zahteva tretiranje cele površine kože isto kao i tretiranje svih površina u kući na kojima buve žive kao odrasle jedinke, larve ili jajašca. To znači da trebate da posipate i tepihe. Tretman bi trebalo da ponavljate kako biste bili sigurni da su svi paraziti nestali.

Frontline

Frontline je sredstvo protiv buva i krpelja koje deluje preventivno u trajanju do 3 meseca. Frontline ubija buve u vrlo kratkom roku, a s obzirom da deluje 3 meseca nema brige od buva koje će naknadno da se izlegu.

Postoje i alternative Frontline-u, a za detalje se raspitajte kod veterinara. Frontline se nanosi na kožu psa iza glave. Cena Frontline-a zavisi od težine vašeg psa i količine koju ćete da ukapate.

Prosečna cena Frontline-a je oko 800 dinara. 

 

Vaša ocjena članka:

0 / 5 (0 votes)

Drugi upravo čitaju: