Oralni seks – kratka istorija i još kraće uputstvo za izvođenje

Oralni seks – kratka istorija i još kraće uputstvo za izvođenje

Orgazam je najprijatniji telesni doživljaj koji nam je dostupan, a jedan od načina da ga postignemo je lizanjem polnih organa, službeno nazvano – oralni seks.

Zanimljivo je pratiti kroz istoriju kako se na ovaj čin gledalo. U vreme rimskog carstva u većini Evrope oralni seks je bio tabu tema dok je u Kini on istovremeno bio uveličavan kao ‘duhovni čin koji produžava život’. Ipak, pretpostavlja se da se u rimskom carstvu oralni seks praktikovao.

Oralni seks kao evolucijsko nasleđe

Životinje koje su genetski bliske ljudima, npr. majmuni, takođe praktikuju oralni seks. On se u životinjskom svetu koristi kao predigra, za ‘pripremanje polnih organa’ za ‘pravu stvar’. Ipak, dosad nije zabeležen slučaj u prirodi gde životinje praktikuju oralni seks sam za sebe do postizanja orgazma – po tome su ljudi pomalo specifični.

Zašto je lizanje polnih organa jako popularno?

Zadovoljavanje na ovaj način pruža veliki užitak, pogotovo partneru koji ‘dobija uslugu’. Oralni seks praktičniji je od standardnog seksa u svim prilikama kada nema mnogo vremena ili mesta. Takođe, oralni seks je sigurniji jer, ne postoji mogućnost trudnoće, a i verovatnost prenošenja polnih bolesti je manja nego kod klasičnog seksa.

Vrste oralnog seksa

Razlikujemo tri grupe oralnog seksa. Svaka grupa uključuje drugi organ nad kojim se oralni seks izvodi.

  • Kunilingus – oralni seks koji se izvodi nad ženskim polnim organom
  • Felacio – oralni seks koji se izvodi nad muškim polnim organom
  • Anilingus – oralni seks kojim se stimuliše partnerov anus

Kako lizati vaginu (kunilingus)?

Vagina je vrlo kompleksan organ. Lizanje vagine izvodi se tako da se kružnim pokretima jezika dodiruje vagina u gornjem delu (okolo klitorisa) ili u donjem delu, na ulazu u vaginu. Važno je da znate da je klitoris jako osetljiv i da nije dobro jezikom direktno prelaziti preko njega osim ako žena to sama nije zatražila. Lizanje može da prati i penetracija u vaginu jednog ili nekoliko prstiju.

Kako izvoditi Felacio?

Muški polni organ stavlja se u usta i uz pomoć usana, jezika i zuba pruža se ugodno iskustvo. Najosetljiviji deo penisa je glavić, a muškarci često vole da im se prilikom izvođenja felacija nežno dodiruju i testisi.

Vaša ocjena članka:

2 / 5 (1 votes)

Drugi upravo čitaju: